Братківчани святкують ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

«У перевеслі  вічної краси народ торує долю України» – так поетично звучало свято Незалежності у с. Братківці, яке підготували працівники Народного дому,  бібліотеки та школи.
Розпочалось воно Божественною Літургією. Після Служби Божої, з процесією  разом  з о. Іваном Воленюком, Братківчани пішли на Символічну могилу,  де молилися за Україну, за полеглих вояків УПА, за Небесну Сотню,  за бійців у зоні АТО, за мир.
З короткою історичною розвідкою про трагічні події, що відбулися 6 березня 1946 року на подвірї хати Сунаків, виступила Ірина Цехоня, активна просвітянка, голова «Союзу Українок» району.
Свято продовжили на площі Євгена Коновальця, в центрі якої  розмістились державні прапори  і  красувалась  квіткова композиція – «Україно, барвиста  моя».
Ведучі Марія Лесів та Влад Костик ще раз привітали всіх з Днем Незалежності та запросили до виступу солістів, читців, учасників літературно-музичної композиції, жіночі ансамблі «Молодичка» та церковного хору. Виступи юних, але уже досвідчених аматорів сцени Марії Лесів, Евеліни Шкодин, Діани Луцик,Мар’яни Купранець вселяли  в серця і душі людей промінчик надії, що  над Україною знову буде мирне небо, а вороги згинуть, як роса на сонці.
В ході свята зав. філіалом бібліотеки Оксана Пастернак підвела підсумки поетичного конкурсу поезії обдарованої молоді «Живи Україно». Ведучі свята запросили оглянути виставку малюнків «Україна дитячими очима».

Завершувалось свято на головній площі села, але воно перенеслось в родини. Братківчани добре знають  ціну здобутої Незалежності!

Немає коментарів:

Дописати коментар