«Вогонь в одежі слова» /160 річчю Івана Франка присвячується/



Цими Франковими словами можна об’єднати всі заходи проведені установами культури в час відзначення Дня народження та ювілейного року Великого Каменяра. Творчість Франка – полум’яна, пристрасна, роздмухана найголовнішим вітром життя і звернена сяючими спалахами вперед, у майбутнє, допомагає нам, особливо тепер, коли так тривожно, коли чорні хмари намагаються запанувати над Україною, і тому ми шукаємо порятунку у невмирущих Франкових джерелах, доторкаємося до його чистих помислів, високих поривів, звіряємо з ним свої вчинки.
На Стрийщині ім’я Франка увінчано у пам’яті повними зібрання його творів у бібліотеках і власних книгозбірнях, у назвах  вулиць, у пам’ятниках, стелах, у  посаджених дубах, як вияв великої шани і визнання. Працівники культури провели заходи біля цих пам’ятних місць, зокрема в Стриганцях – біля історичного дуба Івана Франка та стели Іванові Франкові та Тарасові Шевченку, у Ходовичах бібліотекар організувала Франкові читання теж біля стели.
Літературні заходи проведені в усіх бібліотеках району: Франкові читання, літературні студії, поетичні вернісажі, літературні альманахи та творчі посвяти ювілярові юних читачів.
В Гірному відбулася літературна година та презентація виставки «Багатогранність таланту Великого Каменяра».
В Стрілкові проведено поетичну посвяту «У вінок Франкові» та покладання квітів до пам’ятника Каменяреві.
Центральна районна бібліотека присвятила ювілярові «Тиждень Франкових читань», провели ювілейну мозаїку «Іван Франко – розум і серце нашого народу».
Бібліотекар с. Горішнє провела день бібліографії «Багатогранність таланту Великого Каменяра», флеш – моб «Я син народу, що вгору йде», «Чарівний світ казок Івана, а також був літературний портрет «До невмирущих джерел творчості Івана Франка».






Немає коментарів:

Дописати коментар