Вам, Нескорені Герої, наша шана і любов!

Ми полягли, щоб волю, і щастя, і честь,
Рідний краю здобути тобі – під таким гаслом відбулись молодіжні патріотичні сходини – віче на Майдані Незалежності з нагоди Дня Героїв. Організаторами дійства був Конгрес Українських Націоналістів та волонтерські патріотичні організації.
         Майдан заполонила молодь – студенти ВПТУ №№ -34, 16, 8, учні шкіл, місцева військова частина, освітяни, працівники культури міста та району.
         Нам, працівникам культури, було приємно, що більшість учасників – наші читачі, учасники художньої самодіяльності або партнерські організації, з якими налагоджена тісна співпраця з національно-патріотичного виховання. Не один із них був учасником історичних читань з нагоди Дня Героїв,  лектором на заняттях історичних студій.
Музичний хоровий супровід забезпечив, як завжди, чоловічий Муніципальний хор «Каменяр» під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Степана Целюха та окремі виконавці пісень, переможці конкурсів. На Майдані студенти ВПТУ-34 бережно підтримували з’єднані прапори – Державний прапор і прапор Організації Українських Націоналістів. Молодь пригадувала всім присутнім, що члени організації ОУН, Нескорені герої УПА виконали один із пунктів Декалогу ОУН «Здобудеш  Українську державу, або згинеш в боротьбі за неї», але на жаль на 23 – ому році Незалежності ми знову стали на прю з кривавим ворогом на сторожі кордонів рідної країни, на сторожі європейського розвитку. З нами на Майдані духовно єдналися Герої Небесної Сотні, Герої УПА, Герої АТО. «Герої не вмирають», «Слава Героям», «Слава нації» - лунали на Майдані. Завершилось молодіжне віче державним Гімном України.




Немає коментарів:

Дописати коментар