Творчий проект «Мистецька Львівщина»

В рамках творчого проекту «Мистецька Львівщина» школи естетичного виховання, бібліотеки, Народні доми на рівні з мистецькими колективами презентували і своє декоративно-прикладне мистецтво. Лисятицька та Братківська школи мистецтв представили картини викладачів і учнів, вироби з бісеру, прикраси з натурального каменя, розмальовані розстріляні гільзи з АТО.

         Бібліотекарі – звичайно, це книжкову виставку, що представила дарунки місцевих та Львівських авторів – краєзнавців, а також картини та образи з бісеру, вироби з гіпсу, ляльки – мотанки, пасхальні рушники, вишиті блузки та сорочки.
         Народні доми – писанки у всьому розмаїтті, традиційно найбільше з с. Гірного,  різьблені вироби, вишиту картину України, союзянки – рушники єдності України. Після отриманих позитивних емоцій від прекрасного концертного дійства, присутні з задоволенням підходили до виставок і доповнювали для себе картину слова і діла, пісні і праці без яких не можливо саме мистецтво. Екскурсоводом для глядачів – екскурсантів стала Ольга Боднар – головний спеціаліст відділу культури.
         Було багато бажаючих познайомитись з технікою вишивання, різьблення, писанкарства і навіть записували контактні телефони майстрів- аматорів.
         Особливо вразили присутніх розмальовані гільзи – знаряддя вбивства, які діти перетворили на мистецький витвір, тим самим благаючи «війні – ні, хочемо мирного неба над головою, геть агресорів з рідної землі…». Такою була єдина картина участі Стрийщини в проекті «Мистецька Львівщина».







Немає коментарів:

Дописати коментар