Вишиванка над Україною

Українська вишиванка це свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє – розпочала українознавчі  сходини в ЦРБ  директор  бібліотечної системи – Галина Цуцуп.  В цьому році українці одягли весь світ у вишиванки  як символ єднання, солідарності і підтримки.

Продовжила розповідь про українську вишивку Володимира Ільків, методист ЦРБ: «В українців є такий вислів: «Народитися в сорочці» – бути щасливим у житті. Тому сорочка – це не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини». 
Наталія Романчук, бібліотекар юнацької кафедри, продемонструвала свої вишиванки для синів, чоловіка. Розповіла «Легенду про вишиванку», про техніку вишивання, про таємничу мову вишивки.

Завідуюча читальним залом, Євгенія Рисин презентувала виставку «Мистецька палітра Стрийщини».

Кожен міг підійти до вишитої сорочки, рушника, блузки, картин, і ознайомитися з технікою вишивання, адже автори вишиття були поруч. Всіх заворожили найменші відвідувачі Анастасія та Олексійко, які презентували свої власні та материнські вироби.
Прийшли оглянути виставку також студенти ВПТУ № 8 та ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 м. Стрия.

Святкування Дня вишиванки працівники РЦБС продовжили на Майдані Незалежності, де взяли участь у флешмобі, плетінні сітки для вояків АТО, а також на дошці побажань залишили свої відгуки.

Немає коментарів:

Дописати коментар