Ми матір називаємо святою

Перший подарунок, який дає нам мати - це життя,
другий - любов, і третій - розуміння. (Д. Брауер)

Ми чекаємо травня, щоб віддати поклін матері – Берегині національних і людських ідеалів. Ми вишукуємо для неї небуденні звертання – матусю, нене, матінко – й не замислюємося, що могли б робити це частіше, бо ж лише любов перетворює будні на свята.
     Братківчани, як і годиться, до кожного свята готуються сумлінно, намагаючись не тільки захопити своїми виступами глядачів, а й завжди дарувати їм несподіванки.

Таким було Свято Матері у Народному Домі с. Братковець. Вели свято Лесів Марія і Костик Владислав, вони підготували розповідь про історію свята, священну трійцю – рідну Матір, матір-Україну та Матір-Божу, яку вшанували разом з жіночим ансамблем піснею «До тебе лину я душею».
         Продовжили свято маленькі учасники – старша група садочка, які жвавим таночком та дзвінкою піснею вітали своїх рідних матусь. Зворушила усіх присутніх інсценізація твору Іван Бондарчука «Квіточки для матусі» та слова героїні дівчинки Мар’янки: «На світ без матері не приходять. У всіх мусить бути матуся. І в мене теж є матуся, хоч не народила та любить і ростить. Тому я теж нарву для неї квітів». Дарували матусям вірші юні читці: Шкодин Евеліна (власний вірш «Мама»), Лесів Марія, Купранець Марія та ін. Ізюминкою свята також став дебют жіночого ансамблю (художній керівник – Ганна Щупак) та дуету в складі: Лідії Трескот і Ірини Кліменчук.
Щирі оплески дарувались не тільки артистам, але і організатором свята: директору Народного дому, художнім керівникам, бібліотекарю за творчу клопітку роботу і турботу за національний гарт дітей, за розвиток їх здібностей.
Материнське свято завершувалось в Народному домі, але вирвалося на вулицю: діти міцно тримали материнські долоні і ніжно наспівували та нашіптувати їм чарівні слова.    

Немає коментарів:

Дописати коментар