Районна бібліотека інформує

      Літо – пора відпочинку, відновлення сил та енергії для плодотворної праці. В цей час можна зосередитись на улюбленій справі, дізнатись більше, про те, на що завжди бракувало вільної хвилини. Добрим порадником у цьому може стати бібліотека. Це дім знань, що зберігає і популяризує друковане слово, зібране у книгах, періодичних виданнях, різноманітних фотоальбомах, нотних добірках. Для ознайомлення з найновішою та рідкісною інформацією до послуг відвідувачів є комп’ютери, підключені до мережі Інтернет.
        Фонд районної бібліотеки поповнюється періодичними виданнями за рахунок виділених коштів районної Ради. Завдяки цьому користувачі можуть дізнатися, читаючи газетно-журнальні публікації, про новини України та світу, оглядові матеріали про різноманітні події, одержати поради фахівців та прочитати про власний досвід ведення домашнього чи фермерського господарства, медичні поради, які допомогли оздоровитись конкретній людині.
      Для підвищення кваліфікаційного рівня вчителів до їхньої уваги пропонуються газети, журнали, що надходять щомісячно до нашої книгозбірні. Планування, передовий педагогічний досвід, психологічні поради, висвітлення виховної роботи в школі та сім’ї допоможе бути на пульсі часу вимог сьогодення в рамках реформування педагогічної галузі.
     Освітяни не тільки дають основу для розумового розвитку підростаючого покоління, але й формують громадянина держави. Саме тому виховання громадянської позиції, враховуючи досвід поколінь, відіграє значну роль в кожній школі району. Доброю допомогою в цьому стануть статті, надруковані у часописах «Все для вчителя», «Виховна робота в школі», «Шкільний світ», «Позакласний час». 
      Розробки уроків, розкриття методики ігрових елементів подання інформації та залучення учнів у процес засвоєння шкільної програми друкуються у фаховій педагогічні літературі та періодиці, що надходять в читальний зал.
    Вчителів історії та правознавства зацікавлять «Історія України», «Історія та правознавство». Для вчителів української мови та літератури передплачено «Українська мова та література», «Дивослово». Викладачам світової літератури стане добрим помічником журнал «Всесвітня література».  Вчителі географії зацікавлено переглянуть видання «Географія». Для вчителів математики пропонуємо «Математика», вчителям фізики – «Фізика», а вчителям хімії – «Хімія». Незамінним для біологів є «Біологія». 
      Навчання дитини починається з дошкільного віку. Саме тому необхідними для вихователів дитячих садків стануть випуски журналу «Дошкільне виховання». Кожен номер «Розкажіть онуку» корисним буде як для дошкільних закладів, так і для вчителів початкових класів. Для тих, хто навчає і виховує молодших школярів, цінними є і газета «Початкова освіта». 
       Для самоосвіти, загального розвитку, про соціальний захист, консультації про пенсії та пільги щоденно можна прочитати у нових надходженнях видань «Урядовий кур’єр», «Україна молода», в щомісячній газеті «Домашній адвокат». Виданнями релігійного спрямування є журнал «Місіонар», «Моя сповідь». Допоможуть вести домашнє господарство, подають кулінарні та медичні рецепти «Добрий лікар», «Добрий господар», «Дім, сад, город». Приходять у бібліотеку і обласні видання «Високий замок», «Експрес», «Дзвін». Новини району та міста надруковано на сторінках часописів «Рідне поле», «Гомін волі». 
      Запрошуємо Вас до районної бібліотеки, щоб поринути у світ друкованого слова, відчути насолоду від прочитаних аркушів, дізнатися нове, помріяти про сокровенне, згадати минуле. Книга – це літописець вічності, виразник людської душі.






Немає коментарів:

Дописати коментар