Виїзна нарада працівників культури.

На базі Народного дому села Підгірці відбулася виїзна нарада працівників культури Стрийщини. Розпочала, як завжди, нараду керівник відділу культури Юлія Миколаївна Курилишин. Вона довела до відома усіх присутніх про:
-         адміністративно-територіальні реформи, які проходитимуть в державі;
-         підсумки відбіркового фестивалю-конкурсу приуроченому Ігорю Білозіру.
У своєму виступі керівник відділу зазначила про  концерт пам’яті Андрія Кузьменка на арені Львів та про семінар по культурній спадщині, який буде проходити 21 липня 2015 року в кількості 25 чоловік з Львівської області за участю представників департаменту культури.
Також Юлія Миколаївна звернулася до працівників культури про спільну працю з громадськими організаціями, про необхідність впроваджувати в практику роботи нові сучасні ідеї та запросила до слова господарів-працівників Народного дому Надію Стасишин, Галину Гергу, Мар’яна Михайлишина. Вони  розповіли про тісну співпрацю з громадськістю села, парохом Підгірцівської церкви отцем Богданом, регентом церковного хору Мироном Щурком, спецшколою-інтернат І-ІІІ ступенів Лесею Вовщук, громадськими організаціями.
І ось на сцені з’явилися колективи-гордість Підгірцівської громади:  учасники вокального ансамблю, які заспівали латканки з весільного обряду, дует Вощук Ганна та Зубик Леся з піснею «Яворина». Концертну програму продовжили юні учасники: танцювальний колектив, Андрій Щурко, Ліля Кухтій, гурт «Троїсті музики» та наймолодша учасниця Софія Монаршук, яка прочитала свій перший написаний вірш «Моє село».
На завершення Юлія Миколаївна подякувала усім учасникам концерту за їх академічне мистецтво та примноження народної творчості.
По закінченню виробничої наради та святкового концерту працівники культури відвідали місцеву церкву Святого Духа, де відбувся молебень та благословення пароха о. Богдана.
Ми також мали можливість глибше пізнати красу рідного краю, помилуватися Підгірцівським парком, побачити реліктові дерева, кущі, Палацом Бранітських ХІХ століття, а також оглянули ресторанно-готельний комплекс «Підгорецький маєток». Супроводжувала нас екскурсовод, вчитель географії Підгірцівської спецшколи-інтернат І-ІІІ ступенів Леся Вовщук.
Виїзні наради збагачують нас не тільки професійно, але мають надзвичайно велике пізнавальне значення, адже ми мандруємо стежками рідного краю.



Немає коментарів:

Дописати коментар