Бібліотеки Стрийщини є складовою культурного інформаційно-освітнього простору, вони забезпечують Конституційні права громадян на вільний доступ до інформації і знань, дають можливість долучатися до національного надбання та цінностей світової культури. Мережа бібліотек району до 2016 р. налічувала 66 бібліотек, з них 63-сільських бібліотек-філій, 1 - смт.Дашава, 1 - бібліотека для дітей, 1 - Центральна бібліотека для дорослих. Населення району нараховує 61432 чоловік. 
Директор 
Стрийської РЦБС з 1960-2015 рр. - Пилипів Марія Григорівна.
В зв'язку зі створенням Грабовецької об'єднаної територіальної громади у 2016 році 6 бібліотек перейшли в ОТГ, відповідно станом на 1 січня 2017 року мережа РЦБС нараховує 60 бібліотек, з них 57-сільських бібліотек-філій, 1 - смт.Дашава, 1 - районна бібліотека для дітей, 1 - Центральна бібліотека для дорослих.
Директор централізованої бібліотечної системи 
ЦУЦУП ГАЛИНА ВАСИЛІВНА (з 2015 р.)
Основними напрямками в роботі з користувачами і надалі залишається: інформаційне забезпечення відвідувачів бібліотек відповідно до їх запитів удосконалення системи інформування через цикл заходів «Влада населення», комп’ютеризацію та вихід на Інтернет. Максимальне забезпечення вимог програм існуючої сьогодні всієї системи освіти, розвиток творчих здібностей дітей та молоді. Важливим є і надалі робота по формуванню, оновленню і збереженню бібліотечного фонду. Впровадженню нових форм в роботі з користувачами та популяризації літератури з різних галузей знань, робота об’єднань за інтересами користувачів, надання практичної і методичної допомоги бібліотекам-філіям, вивченню та розповсюдженню досвіду та інформації з питань теорії та новацій в роботі бібліотек району. 

Немає коментарів:

Дописати коментар