Пам'яті Героя Дмитра Корінця псевдо,,Бористень"


... Вшановуємо тих,
що в нерівному бою
свою Вітчизну захищали,
і кров за неї пролили...
Кожного року в кінці липня громада с. Завадова, що на Стрийщині, вшановує пам'ять Героя Дмитра Корінця псевдо,,Бористень".
Хто він,,Бористень"? Народився Дмитро у селі Завадові 7 листопада 1913 р. Успішно вчився у Стрийській гімназії, де займався активно громадською роботою, брав участь у молодіжних організаціях ,,Пласту", ,,Соколу", ,,Доросту". У 1933р.- активний член ОУН. У 1941 брав участь у проголошенні Акту відновлення Української державності 30 червня. Був арештований, відбував концтабори. У 1942-43 рр. став заступником
командира військової округи ,,Заграва", відтак шеф штабу Військової округи.
15 липня 1944 р.у бою з відділом НКВД був тяжко поранений і 30 липня помер. Похоронений на Рівненщині. І лише через півстоліття, 30 липня 1995 року, за сприянням Братства ОУН-УПА , КУНУ та рідної сестри Марії тіло ,,Бористеня" було перевезено з Рівненщини і перезахоронене у рідному селі.
Посмертно ,,Бористень"- лицар Золотого Хреста Бойової заслуги. Ось уже 25 років поспіль громада села йде з церковною процесією до могили  Героя, щоб віддати шану і помолитись за борця за волю України.
26 липня односельчани вшанували пам’ять Героя Дмитра Корінця - Служба Божа, панахида, спільна молитва з отцем С. Горіним, співом церковного хору під орудою Петра Берездецького та за участю родини сестри ,,Бористеня"- Марії.
 Вічна пам'ять і слава Герою! Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар