Пам’яті СЛАВЕТНОГО українського композитора Богдана Весоловського


10 червня в центральній районній бібліотеці вшанували СЛАВЕТНОГО українського композитора Богдана Весоловського, який працював у сфері української естрадної музики. Презентували книгу Ігора Осташа "Бонді або повернення Богдана Весоловського".
На захід були запрошені представники Стрийської Районної Ради, громадських організацій, директори шкіл естетичного виховання, структурні підрозділи відділу культури, а також маестро української естради Михайло Золотуха, який радо долучився до виконання пісенних творів Богдана Весоловського.
Присутні мали можливість ознайомитися з життєвим та творчим шляхом корифея української естрадної пісні.Його твори – це пісні в ритмі вальсу, танго чи фокстроту – ставали танцювальними шлягерами. Вони звучали на найпрестижніших сценах світу в США, Аргентині, Австралії та багатьох країнах Європи у виконанні наших славних співаків – маестро Володимира Луціва, Василя Тисяка, солістів «Метрополітен-Опера» в Нью-Йорку Іванки Мигаль і Андрія Добрянського. Весоловського називали "королем української танцювальної музики". Він був чи не єдиним українським композитором, який записав понад 20 альбомів власних творів. Його популярні танго співали і в Україні, але прізвище автора через відомі політичні обставини не називалося, оскільки на творчість Весоловського було накладено «табу».
Дякуємо щиро модератору заходу Юлії Курилишин, начальнику відділу культури за цікаву, творчу, пісенну, пізнавальну, затишну атмосферу в читальній залі з ознайомленням творчості Великого Бонді.

Немає коментарів:

Дописати коментар