День пам’яті та примирення в бібліотеках району

День пам’яті та примирення – Символ червоний мак 
    День пам'яті та примирення – День пам'яті жертв Другої світової війни, та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни – пам'ятний день в Україні, який відзначають  8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».
    8 - 9 травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни, адже це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей.
    Трагедія Українського народу в роки Другої світової полягала в тому, що на час початку війни він був розділений між кількома державами. Українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців. За панування над Україною воювали дві тоталітарні системи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя. Єдиним справді українським суб’єктом у роки війни був визвольний рух – передовсім, Українська Повстанська Армія.
Бібліотека с. Довге
    У Другій світовій війні Україні випала героїчна і разом з тим трагічна роль. Єднання суспільства навколо усвідомлення уроків  цієї істини й надалі сприятиме ефективному протистоянню зовнішнім викликам та загрозам. Україна  сьогодні  є важливим чинником європейської безпеки, але Україна, як і роки Другої світової війни є епіцентром протистояння  російському  агресорові.
  В бібліотеках району є багата довідкова та художня література. Це пам’ять достойного народу, вдячних тепер сущих і прийдешніх поколінь. За переможну війну над гітлерівським нацизмом і за героїчну боротьбу проти радянського тоталітарного більшовизму заради життя Незалежної України.
Бібліотека с. В. Лукавиця
ЦРБ

Бібліотека с. Дуліби
Бібліотека с. Горішнє

Бібліотека с. Фалиш

То якою має бути пам’ять нашої держави про Другу світову війну? День примирення.. День пам’яті… День моління... День прощення... 

Бібліотека с. Завадів

Немає коментарів:

Дописати коментар