Літературне знайомство з творчістю Богдана-Ігоря Антонича в бібліотеці с. Завадів

..." І вітер віє від століть,
крилатий,вільний і неспинний ,
І вчить свободи,туги вчить за чимсь незнаним і нестримним.
,,Вітер століть ".
5 жовтня 2019р. минуло 110 років від дня народження Богдана Ігоря Антонича - українського поета, прозаїка, перекладача, літературознавця. Народився Б.І.Антонич на Лемківщині у родині греко-католицького священника Василя Антонича.
Прожив він лише 27 років, але залишив нам у спадок чудові твори: поетичні твори : ,,Привітання життя", ,,Велика гармонія", ,,Три перстені".  Прозові твори:,,На другому березі", ,,Політик", ,,Три мандоліни" та інші.
Антонич не був байдужий до національно-визвольних рухів і змагань нашого народу, до боротьби за волю України. Показовим твором щодо цього є ,,Крутянська пісня", ,,У січневе свято" і багато інших.
На щастя ,Б.І.Антонич залишив нам також свої незвичайні дитячі вірші.
...,,Антонич був хрущем і жив колись на вишнях..."Не вірите ,що таке може бути?..Повірте, у справжніх поетів буває все. Вони – чарівники, які іноді ще приходять на землю, щоб зробити її кращою і веселішою.
Прочитавши книжечку ,,Росте хлоп'я, мов кущ малини", молодші користувачі бібліотеки с. Завадів дізналися, що поет Богдан-Ігор Антонич саме і був таким чарівником.

Немає коментарів:

Дописати коментар