Мовознавчо-мистецька вітальня «Нас єднає рідна мова» в центральній районній бібліотеці

Сьогодні в центральній районній бібліотеці любителі слова зібралися на мовознавчо-мистецьку вітальню «Нас єднає рідна мова». Усі із зацікавленням переглянули мультимедійну презентацію «Міжнародний День рідної мови». Тема була продовжена розповіддю провідного бібліотекаря Євгенією Рисин про історію зародження та сучасний стан рідної мови у світі та Україні.
Вихованці Лисятицької школи мистецтв Буцяк Михайло та Голубець Богдана виконали пісні про рідну мову, а Ліва Яна продекламувала вірші про цей найдорожчий скарб народу. Галина Слобідник, зав. бібліотекою с. Лисятичі, зі словами, що виходили з глибини серця, виконала поезії Богдана Стельмаха та Віктора Баранова.
На заході були присутні начальник відділу культури Людмила Курилишин, директор Стрийської РЦБС Галина Цуцуп, директор Лисятицької школи мистецтв Петро Шабан разом зі своїми викладачами Лесею Бароян та Миколою Фок.
Читачі-учні Угерської ЗОШ І-ІІІ ст. разом зі своїми наставниками, бібліотечні працівники району, активні читачі бібліотеки, громадські діячі Стрийщини також прийшли, щоб повести розмову про рідну мову, про чарівність і незламність української мови. Для ознайомлення також було представлено матеріали книжково-ілюстративної виставки «Погляд в глибину століть».

Немає коментарів:

Дописати коментар