Виїзний семінар бібліотечних працівників

Витайте нам, гості, у радісний час – ці слова Олекси Бобикевича були старанно написані при вході в Народний дім і бібліотеку села Завадів, а господиня семінару Анна Хвалик разом із директором Народного дому Надією Кріль зустрічали учасників районного виїзного семінару працівників бібліотек. Темою семінару обрали невипадково – бібліотечне краєзнавство. Мабуть, ще ніколи ні на нарадах, ні семінарах, не звучали такі милі серцю слова: краю лелечий, батьківська оселя, неначе писанка село, світлонька, огнище світла і тепла… Адже мова пішла про свій край, про людей, які є гордістю і окрасою його, аристократів духу, котрі здолали чесно і прямо свій тернистий шлях, про духовних провідників, талановитих музик, композиторів, «кров’ю серця» яких написана навіть найменша пісенька, про архітекторів, художників, письменників…
    Що ми, чиї сини? Яких батьків ми діти? На такі питання допомагають відповісти допитливим читачам бібліотекарі району. Ось і чому було обрано краєзнавчу тематику семінару. 
Готуючись до семінару, розпрацювали тематику, підготували презентацію до кожного питання: «Бібліотечне краєзнавство : традиційні та інноваційні аспекти», «Організація краєзнавчої діяльності в бібліотеках Стрийщини», «Літературна палітра Стрийщини». 
     Доповнили і прикрасили наш семінар учасники творчого жіночого гурту при Народному домі, які виконали пісню на слова та музику Зеновія Сиротюка «Моє село» та поетеса, краєзнавець, колишній директор Народного дому с. Голобутів Віра Губіцька із сестрою Любою. Віра Губіцька тепер проживає у Філадельфії, але вона продовжує свою просвітницьку роботу серед української громади, пише прозу і вірші, організувала фольклорний колектив і є його художнім керівником, режисером і костюмером. Сестра її, пані Люба порадувала учасників семінару гуморесками Глазового і її сестрички Віри.
     Другу частину семінару присвятили вшануванню пам’яті Героя АТО Юрія Бурдяка, командира УПА-Північ «Заграва» Дмитра Корінця-Бористена, родини Охримовичів і нашого дорогого краєзнавця, композитора, дослідника Зеновія Сиротюка щирою молитвою та покладанням квітів. 
Семінар завершили спілкуванням за філіжанкою кави.

Немає коментарів:

Дописати коментар