НАРАДА ПРАЦІВНИКІВ БІБЛІОТЕК СТРИЙЩИНИ

    На нараду як на свято…- так означили вересневу зустріч працівники бібліотек. І це так є, адже всі вони чекають на можливість поспілкуватись, поділитись своїми болями, радісними звістками, а зрештою посміхнутись один одному і порадіти, що бібліотеки наші і надалі залишаються острівцями спілкування, просвіти, читацького дозвілля, національного гарту.
   Вереснева зустріч ще є особливою і тому, що найдопитливіші читачі-школярі, студенти знову потребуватимуть допомоги у підборі літератури, в розгорнутих краєзнавчих довідках, а дошкільнята - в улюблених казках.
    На нараду винесено такі питання:
- аналіз результатів вивчення ведення облікової документації
- стан ведення обліку бібліотечних фондів згідно УДК
- підготовка до участі в бібліотечному форумі «Бібліотека – творимо свободу», в бібліотечній ярмарці «Краєзнавча робота в бібліотеках Стрийщини» (Львівська обласна універсальна наукова бібліотека).
    Велику увагу приділено одному із найважливіших питань в роботі бібліотеки – функціонування української мови, про реалізацію в бібліотеках району Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України», і про оголошення з 2018 року десятиліття української мови. Бо головне, що тримає націю, що забезпечує її розвиток – є українська мова.
   На нараді також обговорили питання про завершення відпочинкового проекту «Літо в бібліотеці», а також суто господарські питання щодо підготовки бібліотек до осінньо-зимового періоду.
   Завершили нараду обміном досвіду роботи та ознайомленням з програмою виїзного семінару на базі бібліотеки с. Завадів.

Немає коментарів:

Дописати коментар