Майстер-клас «Колосок до колоска – народжується краса» в бібліотеці с. Нижня Стинава


Золотим колосом наливається на лану пшениця та жито. Дозріває хліб. Та наш талановитий народ знайде застосування не тільки зерну, але й соломі. Мистецтво соломоплетіння вдосконалювалось та передавалось з покоління в покоління, і є одним з найдавніших ремесел людства.
З великою любов`ю та невичерпною майстерністю створює високохудожні вироби майстриня Марія Іванишин. На запрошення працівників культури с. Нижня Стинава пані Марія в бібліотеці провела майстер-клас "Колосок до колоска - народжується краса!"

"Наші предки вірили, що в соломі вирує сила родючості, тож охоче виготовляли з неї різноманітні іграшки, капелюхи, обереги та інше" - розпочала свою розповідь майстриня. Вона ознайомила присутніх не тільки з традиційною та сучасною технікою плетіння соломою, а також зазначила що кожен виріб має своє значення, вплив та несе свою енергетику. "Стебла жита, пшениці, ячменю при замочуванні та запарюванні стають пластичними та м`якими, а при висиханні набувають золотистого кольору."- провадила урок майстриня. Про матеріал для своїх шедеврів Марія дбає самотужки. Сама вирощує злаки , сама заготовляє солому.
Кожен з учасників мав можливість оглянути виставку робіт майстрині та власноручно сплести солом`яний виріб.
Марія Іванишин є дуже працьовитою, талановитою та духовно багатою людиною. Щиро дякуємо Вам за можливість доторкнутися до мистецтва, що заворожує та дарує радість. Ви дали нам можливість сповна насолодитися красою ваших виробів, доторкнутися і душею, і руками до стародавнього мистецтва плетіння соломою та отримати неймовірне захоплення від спілкування. Творчих Вам злетів та Божого благословення у всіх починаннях!

Немає коментарів:

Дописати коментар