Виставка до 100 років боротьби Української Революції 1917-1921 рр. в Центральній районній бібліотеці


В читальній залі Центральної районної бібліотеки проведено презентацію експозиції 100 років боротьби: Українська Революція 1917-1921 рр. Матеріали розміщені на окремих банерах дають можливість познайомитись із історією українського народу, сповненої постійною боротьбою за становлення державності, питання єдності нації, можливість цивілізованого демократичного збирання територій в Єдину Суверенну державу, – розпочала огляд експозиції провідний методист ЦРБ Володимира Ільків. Під час відкриття виставки присутні простежили шлях відродження української державності, формування модерної української нації, ренесанс української культури та духовності, а також детально ознайомились з етапами державотворення, формування Збройних Сил, українською дипломатією, наукою, освітою, культурою, церковним рухом, становищем національних меншин. Кожний розділ експозиції допомагає перенестися в минуле століття і простежити як розбудовувався державний устрій, як поступово визрівала політична еліта та суспільство від автономії до цілковитої Незалежності, та, головне, готовності захищати її із зброєю в руках.


Мандрівка по сторінках Української Революції демонструвала жертовність українців у боротьбі за свободу, і одночасно застерігала нас: незгода руйнує суспільство. На відкритті експозиції була присутня заступник Голови РДА Оксана Мелень, вона доповнила у виступі про видатних діячів і лідерів революції, про «преслувату гібридну війну» в час Революції 1917-1921 рр. і живучість її в арсеналі російських загарбників до сьогоднішнього дня.
Директор РЦБС Галин Цуцуп познайомила з авторами проекту і подала інформацію про Український інститут національної пам’яті і запросила всіх детальніше оглянути експозиції та ознайомитись з новітніми історичними дослідженнями.
На виставці були присутні наукові працівники краєзнавчого музею «Верховина», читачі бібліотеки та спеціалісти відділу культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар