Історичні читання для членів УТОС


Працівники центральної районної бібліотеки традиційно проводять читання для членів УТОС. Цього разу темою історичних розповідей були основні події місяця червня. 22 червня… Друга світова війна пройшла через життя кожної української родини і є вагомою складовою пам’яті українського народу. Гортаючи сторінки сучасних книг, статей з газет та журналів, ми дізнаємося правду про роль України в цій війні. Схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів співвітчизників, які загинули на фронтах, у національно-визвольному русі, підпіллі, концентраційних таборах, на примусових роботах і під час німецьких бомбардувань українських сіл і міст.
Важливою подією став Акт про відновлення української держави 30 червня 1941 року, проголошений ОУН під проводом Степана Бандери у Львові. В документі проголошувалося відновлення вільної української держави і заклик всьому народу боротися за суверенну владу на всіх українських землях. Це було ще однією спробою у боротьбі за незалежність, важливим етапом встановлення української державності.
Про історичні витоки встановлення української державності на території Київської Русі, гетьманської держави, про Конституцію Пилипа Орлика, діяльність в народницьку добу, розвиток політико - правової платформи у працях Михайла Драгоманова, Михайла Грушевського йшлося в огляді. Згадувались і радянські часи, що характеризуються політичною ідеологією комуністів, а не волею людини. Поступ українського народу до утвердження суверенної і незалежної держави завершився прийняттям Конституції України 28 червня 1996 року. Ми маємо сучасний документ, який в цілому відповідає європейським і світовим стандартам.

Немає коментарів:

Дописати коментар