ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО "НА КНИЖКОВУ ГОСТИНУ ДО МАРІЇ ЛЮДКЕВИЧ"

   «Той, хто пише для дітей, сам стає щасливим, бо довгий час перебуває у країні казок, книг, у країні дітей», - переконана Марія Людкевич, сучасна українська письменниця, поет, цьогорічна ювілярка, член спілки письменників України, лауреат восьми літературних премій, авторка 47 різноманітних по жанру і тематиці книг, редактор газети «Галицьке юнацтво»… За багаторічну літературну працю у 2006 році нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. 
       І сьогодні пані Марія приїхала до читачів Стрийщини на літературне свято «На книжкову гостину до Марії Людкевич», яке проведене на завершення Всеукраїнського тижня дитячого читання. Відкрила святкове дійство Світлана Зборовська, заступник директора по роботі з дітьми Стрийської РЦБС, привітала і представила гостей і учасників, ознайомила з виставками книг, творчими роботами дітей та надала слово учням Голобутівської школоли, читачам сільської та шкільної бібліотек для представлення творчості нашої гості, які поетично і майстерно відтворили сторінки з дитячих книг, поезій, казкових героїв, були вдало підібрані костюми, цікаві інсценізації.
       Марія Йосипівна у своєму виступі зразу заінтригувала дитячу увагу про таємничий і захоплюючий світ своїх книг, пригадувала веселі історії, загадувала загадки, навіть розіграла з учасниками сценку з книги «Сім днів із принцесою Казкарією» і ще давала багато гарних порад, як вивчати багатий на цікаві події світ, поважати і знати свою родину, глибше пізнавати красу, чарівність і багатство рідної мови.
    Марія Людкевич плекає і підтримує юні таланти, пише напутне слово до їх перших збірочок, тож і ми хотіли похвалитись юними обдаруваннями Стрийщини. Власні поезії зі своїми коментарями представили Опришко Христина /с.Кавсько/, Романевич Христина, Михайлович Софія, Гарасим Роксолана /с. Гірне/, Демчина Вікторія, Крайник Руслан /с.Нежухів/, Міштурак Анна /с.Братківці/ , що дуже сподобались всім присутнім, а пані Марія ще й запропонувала надрукувати їх в газеті «Галицьке юнацтво», допомагати і підтримувати юні обдарування. 
     Про свою творчість розказував художник, учасник багатьох мистецьких виставок, член спілки художників України Орест Білоус, який ще й ілюстрував деякі книги пані Марії.
    Завершила свято книги Галина Цуцуп, директор Стрийської РЦБС, яка відзначила важливість таких літературних знайомств, зацікавленість дітей у книзі, у підтримці і розвитку дитячого читання і творчості, подякувала гостям за їх творчість, а організаторам за проведення такого гарного величного книжкового дійства. Мультимедійну презентацію майстерно оформила бібліотекар центральної районної бібліотеки Лілія Русин.
Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.

Немає коментарів:

Дописати коментар