Літературно-патріотична композиція «Герої живуть серед нас» в Центральні районній бібліотеці


«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-2014 років, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейську гідність, своє прагнення до свободи» - такими словами Галина Цуцуп, директор Стрийської РЦБС розпочала літературно-патріотичну композицію «Герої живуть серед нас», яка відбулась в центральній районній бібліотеці.
На захід був запрошений Іван Барабаш, настоятель греко–католицької церкви Усіх Святих Українського Народу, який неодноразово побував на сході України і підтримував наших захисників своєю молитвою, оберегами, які виготовляли діти - школярі, щоб зігрівали їх любов’ю, молитвою, теплом рідної домівки. У виконанні Володимири Ліри, читачки бібліотеки, жительки Сходу, родинне коріння якої походить з с. Нижня Стинава з родини Прокопович, прозвучали патріотичні рядки написані власноруч. Серед запрошених були і волотери-підприємці Стрийщини Зоряна Ридош, Володимир Лисенко, Любомир Федораш, а також громадський діяч громадської організації «Віра.Правда.Перемога» Ігор Брик.
Вихованці Лисятицької дитячої школи мистецтв, учасники першого фестивалю-огляду театральних колективів Львівщини «Театральний вулик» зі своїми вчителями-наставниками Петром Шабаном, Лесею Бароян та Вірою Іванців, декламували вірші та відтворили сценку про тих, хто вже ніколи не побачить щасливих очей дружин, не почує дитячий сміх дітей, не отримає благословення батьків. Захід доповнив Руслан Гаргай зі своїми побратимами, які виконали пісні Майдану. Зі сльозами на очах присутні подумки повернулися у ті страшні 2013-2014 роки, згадали перші розстріли молоді на Грушевського, вшанували хвилиною мовчання тих, хто згасли, як зорі, тих, хто Тримає Небо.
На завершення заходу присутні оглянули книжково-мистецьку експозицію, де були представлені роботи вчителя Братківської школи мистецтв Лілії Лунич та читачки бібліотеки с.Любинці Марти Яворської.

Тож сьогодні ми закликаємо всіх згадати у молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Тож молімося за наших мужніх захисників і просімо у Бога одного: аби вони живими і здоровими якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар