Краєзнавча розвідка «Лицарі української Незалежності» в бібліотеці с.Верчани


Цього року український народ, як і вся національно свідома зорганізована спільнота поза її межами, відзначає 75-ту річницю створення Української Повстанської Армії – першої збройної сили, яка в період Другої світової війни стала на захист гнобленого і тероризованого українського населення і вела завзяту боротьбу проти німецьких та московських окупантів. Бажання волі для свого народу і Батьківщини скріплювало завзяття, давало силу та витривалість у цій боротьбі, перетворюючи їх у незламних борців за волю й самостійність України.
З нагоди відзначення цієї славної і пошанованої дати в бібліотеці с.Верчани проведено краєзнавчу розвідку «Лицарі української Незалежності». Організатор заходу Лідія Стасевич підготувала для користувачів історичні матеріали від часу створення УПА до подій сьогодення. Іїї розповідь перепліталась поетичними рядками із «Літопису УПА» та зачитуванням спогадів  очевидців того часу або родин учасників УПА: Ярослави Бучинської, Катерини Тиркус, Левка Мельник, Зеновія Максимів та інших.

На завершення учасники краєзнавчої розвідки  вшанували хвилиною мовчання полеглих за Незалежність України та виконали повстанські пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар