До 75-річчя Армії Безсмертних – Армії УПА

Кожний день віддаляє від звитяжних років боротьби за  відродження самостійної держави 30-50 років. Імперські ідеологи та їх поплічники забороняли інформацію, приховували її  під грифом «Цілком таємно». Основною причиною було приховати від  власного народу і світу  документи періоду  Другої  Світової війни, які б засвідчили, що за  ідею Соборної Незалежної України боролись проти гітлерівського та сталінського тоталітарного режимів, не тільки  українці західних областей,а й східних і південних регіонів, де діяла Організація Українських Націоналістів, незважаючи на ті страхітливі 30-і роки, які довелось пережити населенню в умовах голодомору та репресій.
Пропонуємо провести в бібліотеках району:
Ø історичні читання – «Героїка Української Повстанської Армії».
Ø круглі столи –  «За що боролась УПА?»
Ø мультимедійні презентації – «Однострій та символіка, нагороди УПА»,
Ø історичні повідомлення - «З когорти Нескорених», «Керівництво воюючої України»,
Ø творчі роботи читачів - «А ти ,Славна Україно, не забудь за мене».
Ø продовжити дослідницьку роботу - «Мої односельчани – учасники збройної боротьби ОУН-УПА, могили, пам’ятні  місця, пам’ятники, тощо».
ЦРБС запрошує читачів  на презентації нових досліджень, ознайомленню  з  маловідомими, а то і зовсім невідомими  документами, з новими дослідженнями Володимира Сергійчука,  відомого історика, професора Київського Університету ім.Т. Шевченка, академіка АН ВШ України, директора Центру Українознавства,  з багатотомним виданням «Літопис УПА.»,з повстанськими світлинами «Армія Безсмертних» та іншої літературою, яка є у фондах наших бібліотек.
Сподіваємось, що в час підготовки до 75-річниці УПА читачі також відвідають музеї  Повстанської Слави – Генерал-хорунжого Олекси Гасина в с. Конюхів, музей-садибу Степана Бандери в с. Воля Задеревацька, музей Визвольної боротьби ОУН-УПА в с. Кавсько.
Єднаймося Духом ГЕРОЇВ!

Немає коментарів:

Дописати коментар