Літературні іменини «Княгиня Ольга: життя, доля, мудрість» в Стрийській районній бібліотеці для дітей










           24 липня в пам'ять святої рівноапостольної Ольги – першої християнки на великокняжому престолі Києва, просвітительки християнської віри, працівники  Стрийської районної  бібліотеки для дітей організували цікавий захід – літературні іменини «Княгиня Ольга: життя, доля, мудрість».
Для читачів оформлено книжковий фуршет « В вас мудрість вічна і любов жива», підготовлені літературні пазли «Що в імені твоїм?», де розкриті були величність свята, історію імені, вагомий внесок княгині Ольги в історії нашої держави, в історії церкви. Ікона святої рівноапостольської Ольги – це образ духовної матері. Переказують, що вона захищає весь народ. Особливо допомагає матерям синів і вдовам, а ще жінкам, які втратили кохану людину.
         Присутні мали можливість почути про відомі постаті з іменем Ольга – Ольгою Бачинською, відомою в Галичині діячкою кооперативного руху, сподвижницею громадсько-просвітницького руху на Стрийщині, про Ольгу Савчин – майстра народної творчості, авторку книги «Вишиванки для панянок», керівника школи «Шляхетна українка».
Заступник директора краєзнавчого музею «Верховина», пластова сенйора Зеновія Ханас заінтригувала розповіддю про організацію «Пласт», зокрема курінь ім. княгині Ольги, показувала цікаві світлини, зачитувала спогади з книги «На крилах орлиних – до щастя Вітчизни». А також був перегляд творчих робіт наших читачів, зокрема Олічки Андруневчин, згадали про українок, які нагороджені Орденом княгині Ольги.
Завершився захід святковим частуванням.



Немає коментарів:

Дописати коментар