На гостину до Олекси Гасина з нагоди відзначення 110-ї річниці від дня його народження

16 липня Стрийщина повторила велелюдні події 90-х років, події нового національного здвигу, вшановуючи Лицаря імені і чинів – сина Конюхівської землі, вшановували Героя, що разом з іншими синами і дочками у світовій завірюсі вибороли Україні власне місце під сонцем.
В честь 110-річниці від дня народження Олекси Гасина – Генерал-хорунжого УПА, Шефа Головного штабу УПА в Конюхові відкрито та освячено після капітального ремонту оновлений музей Олекси Гасина, а також проведене народне віче на яке з’їхались всі, кому дорога пам'ять і справа нескорених Героїв УПА, сучасних Героїв Небесної Сотні та АТО.
Особливо піднесений настрій був у працівників Стрийської РЦБС, які дружно приїхали разом  з Галиною Цуцуп – директором РЦБС, вшанувати нашого краянина і погордіти, що частка нашої праці для оформлення експозицій музею високо оцінена родиною Гасина та учасниками урочистостей. Приємно було також, що в музеї не тільки можна було оглянути експозиції, а й отримати подарунок «національну Біблію українця» книгу «Ти – українець». Але найголовніше ми мали можливість поспілкуватись з дочками Олекси Гасина – Оксаною та Дариною та їхніми дітьми.

Ми дякуємо Богу за те, що маємо можливість вшанувати своїх Героїв, але маємо обов’язок продовжити справу очищення української землі і зберегти її Соборність через слово, через мову, через книгу, бо так заповідав Олекса Гасин. Такі думки породжувала музика військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Немає коментарів:

Дописати коментар