Духовні читацькі сходини з нагоди відзначення 125-річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та 90 років з часу візиту Блаженнійшого в с. Лисятичі.










 Червневі дні в бібліотеці с. Лисятичі насичені роботою з різними категоріями читачів: це, звичайно, найбільш активна дитяча аудиторія, адже йде виконання програми «Літо з книгою». З юнацтвом та молоддю найбільша увага приділяється національному гарту на прикладі  Нескорених Героїв України: Олекси Гасина-Лицаря, Євгена Коновальця - організатора і засновника ОУН; Про Незламного командира УПА- Романа Шухевича.
 Бібліотекар тісно співпрацює зі спільнотою «Матері в молитві», дбаючи про духовне виховання,і разом з нею вирішили відмітити такі важливі події: 125- річчя від Дня народження Патріарха УГКЦ- Йосифа Сліпого та важливу знакову подію і історії села: 90 років тому (1927р.) на відкриття Народного  Дому «Просвіти» завітав духовний лідер,  професор Богослов»я- о. Йосиф  Сліпий в чині ректора Львівської Духовної Академії.
 В неділю 18 червня 2017 року, після Служби Божої  чисельна спільнота  разом із парохом церкви святого Миколая о. Володимиром Ковалевським та спільнотою « Матерів у молитві» прийшли у читальну залу бібліотеки села Лисятичі щоб вшанувати 125 - річницю від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.  У  вступному слові зав. бібліотеки  Галина Слобідник розповіла про відзначення 125-річчя від Дня народження Патріарха (в чині Патріарха з 1963р.) в Україні та світі, та на  основі спогадів односельчан розповіла про зустріч та перебування Блаженнійшого Йосифа Сліпого в селі влітку 1927року,Архієрейську Літургію в церкві св. Миколая,освячення Народного Дому «Просвіта», презентувала фото світлини того часу..
         Біблотекар запросила до слова о. Володимира, який в короткому слові  розкрив  постать Патріарха як ісповідника віри христової, українця-патріота, незламного оборонця і будівничого церкви, видатного вченого-богослова. Він також зачитав основні тези  із «Заповіту» Блаженнійшого Патріарха.

         Учасники  сходин після отриманої інформації з інтересом розглядали світлини, які  відображали страдницький шлях будівничого і захисника Української церкви і держави, а також свілини із урочистостей з відзначення 125-річчя від дня народження Патріарха, про перебування  Блаженнійшого в Лисятичах, з сучасного життя церкви та Патріаршого Собору. На завершення заходу прозвучали духовні пісні, які підготували директор Народного дому Іванна Іванців та художні  керівники Ірина Каваців та Ірина  Пасемко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар