Літературно-мистецька посвята Матерям: «Ми Матір називаємо святою» в с. Завадів.











         «Мамина любов, як весна зігріває»- так називалась просвітницька програма, яку присвятили Берегиням роду людського-в Народному Домі та бібліотеці с. ЗАВАДІВ.
Благословив свято і всіх матерів парох церкви о. Степан Горін. Слова отця линули і до тих Матерів, чиї сини з високого неба благають Бога за опіку над матерями, адже вони благословили своїх синів і дочок на захист рідної землі, на оборону нашої святої страдницької України.
На сцені Народного Дому, а на завершення в бібліотеці учасники співочих гуртів дарували матерям щирі слова, поетичні рядки, улюблені пісні, адже напередодні Свята матері в анкетах залишали побажання .Подарунками молодим матерям були театралізовані сценки «Прости, що не називаю тебе по імені»,»Про Міся і Марічку», що були підготовлені теж матерями, які давно поруч із статусом матері є давно бабусями,та прабабусями. Вдячні глядачі щедро обдаровували артистів різних поколінь щирими оплесками та квітами. Слова подяки всім учасникам свята, і працівникам культури, і дорогим Матусям, і священнику за духовну опіку висловили сільський голова Михайло Щудло та голова осередку «Просвіти» Тетяна Пальчикевич.
Так, сьогодні про проведене свято по іншому не скажеш, як-« Із сумом радість обнялась»- такими словами продовжила вшанування Матерів завідуюча бібліотекою Анна Хвалик в книжковій світлиці. Вона презентувала тематичну виставку «Ми матір називаємо святою».
Саме тут за філіжанкою кави згадували Матері про проведення цього свята в різні важкі часи для України, але традицій в селі ніколи не полишали.

Немає коментарів:

Дописати коментар