Чорнобиль кличе всіх до консолідації.


Чорнобильська трагедія…чим більше вона в часі  віддаляється, тим гостріше відчуваємо вдячність тим, хто зберіг нашу землю від вселенської катастрофи. Першими удар атомної стихії на себе прийняли працівники воєнізованої пожежної частини атомної станції. Так, вони першими опинилися у самому пеклі смертельної радіації. Це було рівнозначно самогубству. Їх було 50 – молодих, дужих пожежників, вони з честю виконали свій службовий і громадянський обов'язок.-розпочала розповідь провідний бібліотекар ЦРБ Євгенія Рисин для читачів бібліотеки. Свою розповідь вона чергувала зачитуванням уривків із твору в. Яворівського «Марія з полином у кінці століття», поетичними рядками, запрошувала присутніх до спогадів про ті трагічні події,коли  землю накривало чорним покривалом.Завершила зустріч  на оптимістичній  ноті, оскільки не тільки Україна , але й світова спільнота докладає зусиль для подолання наслідків цього чорнобильського смерчу.
В бібліотеках району проведено і ще буде проведено  низку заходів, які не тільки  розкриють масштаби трагедії, її наслідки, але й  формуватимуть  почуття відповідальності перед тими, хто захистив нашу землю, перед мальовничою природою і, найголовніше,  про те, що  маємо  зробити все, щоб подолати спільними зусиллями   рану, яка уже 31 рік ятрить тіло і душу України і Світу.
26 квітня  спеціалісти  ЦРБС на чолі з директором Галиною Цуцуп взяли участь у меморіальному віче  біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії, а згодом всі змогли переглянути фільм  «Розщеплені на атом».  








Немає коментарів:

Дописати коментар