Тиждню Дитячого читання присвячується…

 Уже традиційно  в наших бібліотеках  в березні проводяться Тиждень дитячого читання, адже в канікулярний час можна дозволити собі більше уваги приділити книзі.
Відповідно до плану роботи РЦБС, а також рекомендацій  Обласної бібліотеки для дітей в рамках Тижня дитячого читання, 20 березня -  День читання присвятили  творчості  Євгена Гуцала. Він один з найкращих письменників ХХ ст., лауреат премій ім. Тараса Шевченка,Юрія  Яновського, Міжнародної фундації Антоновичів, автор більш  40 прозових та поетичних збірок.  Всі читали його оповідання «Сімя дикої качки».
Тут перед читачами різної вікової категорії, різного освітнього рівня розкривались такі важливі поняття добра, любові, щирості, чуйності і що найбільш актуально, турботи про природу.
 Оповідання Євгена Гуцала вчать цінувати чисту, нескорену дитячу душу, боротися з лицемірством і страхом, з проявами нелюдяності і бездушності. Опрацьовуючи з читачами творчість ювіляра, працівники бібліотек допомагають пізнавати цей великий, прекрасний, неозорий світ, вчать жити так, щоб читачі відчували гармонію взаємин людини з живою природою.









         Не обійшлось в цей тиждень і без переможця 2017 року  у галузі літератури, визначеного Комітетом Національної премії України  -Шевченківського лауреата  Івана Малковича за твір «Подорожник із новими віршами».

   На Тиждень дитячого читання також припало ще одне літературне свято - Всесвітній день поезії, ще й День народження  Ліни Костенко та корифея української музики Миколи Лисенка.









             В бібліотеках району читачам привідкривали покривало краси поетичного світу, рідного слова, вчили їх не тільки декламувати поезію, розуміти прочитане, але й самих творити, тому в бібліотеках був проведений такий різноманітний читацький калейдоскоп:
-          гра-мандрівка «Країна книжкова – країна казкова» /бібліотека с.В.Лукавиця/ з візитом до Горішненської СЗОШ І- ступеня;
-         голосні читання «Будь другом природи» /бібліотека с.Кути, Вівня/;
-         знайомство із  творчістю письменника, видавця, лауреата Шевченківської премії 2017 р. Іваном Малковичем /бібліотека смт.Дашава/;  
-         зустріч з дошкільнятами Вівнянського НВК "Крокує книжка до малят"/бібліотека с.Вівня/;
-         вечір поезії «Поезія – всеосяжна рідна мова» /бібліотека с.Фалиш/; голосні читання «Без золота, без каменю, без мови.

 А голосна і правдива, мов Господа слово»
 День читання «Як много важить слово,

Одно сердечне, теплеє слівце!» /бібліотека с.Горішне,  Угерсько, Угольна/;
- літературний серпантин «Не вмре поезія, поки душа бажає зирнути в ті краї, де око не сягне» /бібліотека с.Луги, Загірне, Підгірці/;
- мистецька палітра «У полоні поезії та музики» /до 175 р. від дня народження М.Лисенка/ /бібліотека с.Ланівка/







Немає коментарів:

Дописати коментар