Майстер-клас по в’язанню хустини

Напередодні різдвяних свят кожна людина повертається в думках до предвічних українських традицій.. Сьогодні з ініціативи Ольги Боднар, головного спеціаліста відділу культури та на запрошення Романи Савчин, наукового працівника краєзнавчого музею «Верховина» працівники установ культури Стрийщини та читачі бібліотеки завітали в музей Ольги Бачинської на майстер-клас по в’язанню хустини, який провела майстриня Вікторія Грицюк.

«Магічну роль в житті української жінки відігравала хустина, це атрибут заміжньої жінки. Хустка як невід’ємний елемент одягу підкреслює його буденність чи святковість, інформує про родинний, матеріальний статус жінки, нагадує її обов'язки» – такими словами розпочала майстер-клас пані Вікторія.





Саме сьогодні наші дівчата підкреслювали свою чарівність, навчилися в’язати хустини на всі випадки життя (на шлюб, хрещення, на щодень). У всіх присутніх було бажання зберегти символи людської пам’яті від забуття і байдужості. Романа Савчин після майстер-класу ознайомила присутніх із етнографічною колекцією музею.

Немає коментарів:

Дописати коментар