ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ОКСАНОЮ КУЗІВ.


              В районній центральній бібліотечній системі сьогодні свято не календарне, не релігійне, а свято спікування з обдарованою талантом слова, талантом щедрої доброї душі, талантом позитивних емоцій, що будять думку, не залишають байдужим  навіть, здавалось би кам’яної душі людини - сучасною письменницею з Бурштина - Оксаною Кузів - розпочала зустріч в глядацькій залі  директор РЦБС Галина Цуцуп.   
        Сама п. Оксана  щиро призналась, що ніяк не могла  визнати свій високий статус - письменниця, поетеса, але  саме  життя усунуло цей сумнів після низки  випробувань. Тоді вона сама прагнула якнайшвидше надрукувати  написані твори, щоб залишити вагомий слід на землі –подарувати людям  плоди своєї  праці. Але  Бог покерував так, що вона змогла подарувати свій письменницький  талант  не тільки Франківщині, але й всій Україні і світові. Справдились слова «Людина мудрує, а Бог керує». Вона ніколи не підбирала тематику, вона слухала лише порухи власної душі. Усі три твори пронизані глибокою вірою та любов’ю до Бога, до людини. Причому навіть до негативних персонажів відчувається симпатія. Людина зображена як Боже твориво, котре навіть після великої кількості скоєного зла, може повернутись до своїх витоків, до свого Творця.  Письменниця і сама звертала увагу читачів: «…бо навіть якщо там і нема слова Бог, то він все одно там десь сидить, у всіх трьох бувальщинах». Кожен прожитий день на цій святій землі дарував їй   нові зустрічі, які вона переносила в свої твори. Тому такі близькі і рідні справжні герої її творів. Кожен із присутніх в залі переносив ці  життеві сторінки на себе. Чи не тому так часто,  ніби невидимо, змахували непрошені сльози.
          В ході зустрічі письменниця розповіла про історію написання кожного твору, як поетичного, так прозового. Пані Оксана із задоволенням декламувала поетичні твори, читала прозові. Прикрасила  літературне дійство наша поетеса, виконавиця  пісень—Марічка  Пак. Завершила  зустріч  керівник відділу культури Юлія Курилишин. Свято підходило до кінця, але присутні ще довго не відпускали нашу гостю. Всі охочі придбали її твори,  Розпочалось наступне дійство – автограф - сесія.




Немає коментарів:

Дописати коментар