На вихідний – з візитом до працівників установ культури.

 Чи не кожний вихідний  в установах культури-велике свято.
Чому велике? Тому що в цей день, хто хоче відпочити духовно, мандрують до Народних дому, до бібліотек, до музеїв. В цю неділю ми, група спеціалістів  ЦРБС на чолі з директором,  директором  Братківської  школи мистецтв, депутатом Районної Ради Юрієм Юником відвідали Дашавську селищну бібліотеку. Приємно було почути високу оцінку роботи цієї бібліотеки, оскільки він не тільки поспілкувався з читачами, але знайшов у фондах матеріали, які йому були дуже потрібні, уже не говорячи про оформлення бібліотеки відповідно до вимог, щодо перетворення бібліотеки в єдиний інформаційно - просвітницький центр громади.
Але приємні хвилини перебування в Дашаві на цьому не закінчились. Нас чекало  велике концертне дійство «Струни душі».  Автором і організатором  цього мистецького проекту є наш  талановитий, відданий мистецтву Маестро, Заслуженний діяч мистецтв України, керівник улюбленого поціновувачами хорового співу - Муніципального хору «Каменяр»  директор Дашавської музичної школи ім.Ф.Колесси Степан Целюх.
Переповнена зала Палацу мистецтв засвідчила: глядачі чекають на талановитих,  відданих нам простим людям, митців. І наші сподівання виправдались сторицею…  Зала заливалась оплесками, словами вдячності, заповнилась квітами, а від задоволення і спогадів, і сльозами на очах…У кожного спрацювала потаємна струна, а всіх об’єднала музика, пісня, танок, і, звичайно, рідне слово. Приємно те, що в залі присутні і автори  поетичних творів, на які написана музика, зокрема,  Віктор Романюк, голова Стрийського осередку  Національної  спілки письменників України, автор чисельних літературних  прозових,  поетичних  та дослідницьких творів Василь Грицик - вчитель місцевої  школи, але поет від Бога.

Слова вдячності, сказані  селищним головою Тарасом Греськівим, заступником  голови  Мироном Войтовичем  висловили думку всіх, хто мав можливість  насолоджуватись цим прекрасним,  мистецьким, високодуховним дійством.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар