Інтерактивні форми роботи в Центральній районній бібліотеці Майстер-клас з виготовлення жіночих прикрас

Кожний день в районній бібліотеці породжує бажання творити нове, залучати до святая–святих – української книги. Для цього спеціалісти використовують інтерактивні форми роботи, де користувачі проявляють свою спроможність до творчої активної співпраці. Таким чином бібліотека перетворюється на привабливий для користувачів заклад.
З кожним днем серед користувачів більшої популярності набуває бажання отримати інформацію про одяг, прикраси у національному стилі, які є невід’ємною частиною обрядів та звичаїв, навчитися їх виготовляти.
Тому в читацькій залі, відповідно до запитів відвідувачів бібліотек, 24 листопада проведено майстер-клас з виготовлення гердан, силянок та намист. Провела його директор громадського музею «Народна світлиця» (с. Подорожне), активна просвітянка, учасниця районних інформаційно-просвітницьких заходів Світлана Шайнога. Одночасно з роботою по виготовленню прикрас присутні знайомились із літературними джерелами. Огляд провела Наталія Романчук, бібліотекар юнацької кафедри, яка також володіє мистецтвом виготовлення прикрас.
Важливо те, що після таких майстер-класів користувачі районної бібліотеки діляться отриманим досвідом з виготовлення прикрас в бібліотеках своїх сіл.
Наступна зустріч відбудеться напередодні Свята Миколая, щоб підготувати дарунки своїм рідним і близьким.

Немає коментарів:

Дописати коментар