Заняття історичної студії «Утворення ЗУНР – подвиг непідвладний часу»

У ці листопадові дні ми згадуємо події Листопадового Чину. З нагоди 98-ої річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки в центральній районній бібліотеці пройшло заняття історичної студії «Утворення ЗУНР – подвиг непідвладний часу», яке було проведено з користувачами книгозбірні – учнями шкіл району.
Провідний методист районної бібліотеки Володимира Ільків нагадала присутнім про Листопадове повстання у Львові, проголошення Західно-Української Народної Республіки. Ця подія ще одна віха боротьби українського народу за свою незалежність. Довгою була дорога до волі. ЗУНР – одна із значимих подій, що сприяла об’єднанню всієї України. Синьо-жовтий прапор став символом незламності і мужності, символом самостійності держави.
Січові Стрільці навіки вписали свої імена в героїчний літопис в боротьбі за волю. Провідний бібліотекар Євгенія Рисин провела мандрівку сторінками книги-нарису краєзнавця Романа Пастуха «Стрілецька слава Стрийщини». Для ознайомлення була подана надрукована інформація автора з опублікованих і усних джерел про майже півсотню уродженців Стрия і Стрийського району, що воювали в Легіоні Українських Січових Стрільців.

         Бібліограф ЦРБ Лідія Бур зробила огляд періодичних публікацій з районного часопису «Рідне поле» та міського часопису «Гомін волі» про історичні події проголошення ЗУНР на наших теренах, а також про відзначення у сьогоднішній час, що сприяє зближенню тих уже далеких подій до осмислення сучасної боротьби проти агресора. Тернистим є шлях нашого народу за вільну і суверенну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар