Конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну : дитячий погляд»

19 травня в Районній бібліотеці для дітей відбувся конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну : дитячий погляд», в якому взяли участь читачі-діти сіл: Лотатники, Загірне, Добряни, Подорожне, Райлів, Гірне, Завадів, смт. Дашава.
У своїх творчих роботах - поезіях, малюнках, прозових творах діти мріють, щоб Україна була вільною, багатою країною, «про мир у державі моїй», щоб не плакали мами за вбитими дітьми на війні, «щоб молодь в країні моїй мала місце для праці й навчання», сподівання в майбутньому прилучитися до розбудови своєї рідної країни... Кожен учасник сам представляв свої роботи і виходило це в них дуже гарно, правдиво і зворушливо.
На конкурс завітала Стрийська поетеса, Леся Павлів зі своєю онучкою Яриною Тимчишин. Пані Леся познайомила присутніх зі своєю творчістю, з поетичними збірками, які потім подарувала кожному учаснику конкурсу, з українськими традиціями, які свято зберігаються в їхній родині, вишивками своєї мами, якій зараз 93 роки, словами підтримки та настанов до дітей. Дуже чуттєвою була розмова Ярини про свої уподобання, творчі роботи, мрії та подальше навчання.
Немає у світі кращого за рідний край, край, де народився, живеш, «Я вірю в щасливе майбутнє України, «що скоро згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці» - закінчила свою творчу роботу Вікторія Ковальська з Фалиша.
І всі ми сподіваємось що настануть кращі часи в нашій державі, коли у нас є такі талановиті, розумні, обдаровані діти.

Немає коментарів:

Дописати коментар