Пам’яті Чорнобиля присвячується…




26 квітня – чорна сторінка у нашому календарі. У квітні бібліотеки традиційно вшановують світлу пам'ять тих, хто ціною свого життя, здоров’ям врятував світ від екологічної катастрофи. І саме цій даті організовано тематичні вітрини, книжкові виставки, проведено екологічні марафони, екологічні читання, години екології, екологічні калейдоскопи, години пам’яті. Заключнй етапом  екологічного марафону "Важкий тягар Чорнобильського неба" проведено в читальній залі центральної районної бібліотеки.
 «Сьогодні у день пам'яті ми з сумом згадуємо і вшанувуємо ліквідаторів аварії на ЧАЕС, людей, які ціною свого здоров’я і життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ. Адже наслідки аварії могли б бути набагато страшнішими, якби не їх самопожертва та героїзм» - зазначила у своєму виступі провідний бібліотекар Євгенія Рисин.
Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року. Тридцятиріччя чорнобильської катастрофи має дати імпульс активізації роботи з вирішення багатьох проблем, які завдала українському суспільству Чорнобильська трагедія.
Час невблаганний... спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається незгоєною раною для нас, українців.

         Усі учасники екологічного марафону мали можливість ознайомитись з книжковою виставкою «І біль. І память. І тривога…»

Немає коментарів:

Дописати коментар