Січнева нарада працівників культури

     Новий рік приніс і нові проблеми, пов’язані з процесами децентралізації. І оскільки ці процеси стосуються і працівників Народних домів, бібліотек району, що переходять в підпорядкування поки що однієї об’єднаної громади, то і проблем багато, адже мова йде про долю людей, про їх соціальний захист, про їх професійну роботу. Оскільки Народні доми - то є власність місцевих рад, а працівники отримували заробітну плату на місцях, то і проблем тут менше. Всіх тривожить доля бібліотек і бібліотекарів, - зауважила керівник, тут все залежатиме від усвідомлення кожної людини в громаді, місцевої влади, наскільки важливо не загубити те, що найбільше відрізняло і відрізняє всіх українців – бажання до освіти, до просвіти, а також і те, що бібліотеки є єдиними центрами інформаційно-просвітницької роботи в громаді. Ми свято пам’ятаємо слова Ізидора Пасічинського: «…де громада просвящена, там громада научена….».

         Можна обійтись десь-колись і без куска хліба, але без книжки, без цієї духовної обителі, обійтись не можна. З книгою пов’язане життя від наймолодшого віку, від початку сприйняття світу через малюнок, через дивовижні літери, які складаються в слова… Тому так важливо передати цей книжковий скарб в надійні руки тим, що зможуть донести його до кожного, щоб сіяти слово в громаді, наповнювати читачів нескореним духом. Мусимо пам’ятати, що не нестача в грошах, а в людях, їх обізнаності, робить державу слабкою. То ж важливо не загубити те, що є джерелом духовності, скарбницею розуму, досвіду, самобутності нації. Працівники бібліотек надіються саме на таке розуміння значимості їхньої роботи роботи в кожній об’єднаній громаді.
         Керівник зупинилась на таких питаннях:
-         тенденціях розвитку установ культури на 2016-2020 рр.;
-         підготовці до творчого звіту району в травні в театрів ім. М. Заньковецької.
      Юлія Миколаївна ознайомила всіх з мистецькими проектами, які запланував Департамент культури Львівської ОДА:
-         Великі імена;
-         Мандрівний кінотеатр;
-         Дні культури Львівщини у світі;
-         Участь у Міжнародних конкурсах;
-         Рік мистецької освіти в області;
-         Літні таборування при установах культури;
-         Митці – селу;
-         Повернуті імена (робота музеїв).
Тільки перелік цих проектів розкриває картину багатогранності роботи установ культури. Пригадала керівник і нормативні документи, що регламентують нашу роботу,  і надала слово з питань фінансового забезпечення роботи установ культури головному бухгалтеру Галині Мирославівні, яка також роз’яснила постанову про виплату надбавок працівникам Народних домів та пояснила хід реалізації цієї постанови.
На завершення керівник привітала всіх, хто народився в січні, січневих ювілярів, колеги по роботі приєднались до вітань ювілярам, а також привітали Юлію Миколаївну з нагоди дня народження. Залунала коляда…
Продовжили роботу в секціях бібліотекарів та працівників Народних домів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар