Третій день IV Міжнародного фестивалю хорової музики «На Хвилях Стрия»

   Фестиваль набирає обертів. Уже з’їхались всі заявлені учасники: від найближчих сусідів – Самбора, Дрогобича, Івано-Франківська, Тлумача, і дальші – Кременець, Дніпропетровськ і Республіки Польща. Чітко розподілені обов’язки між працівниками структурних підрозділів відділу культури щодо зустрічі і супроводу колективів, організації їх побуту, екскурсій.
         Дні дуже насичені. Гості хотіли пізнати як саме місто, так і побувати в музеях, виступити на концертних площадках. Оскільки дні були холодні, то і обмежились виступами в церковних храмах Стрийщини, а потім уже на підсумковому виступі в Міському будинку культури.
         Хорові колективи супроводжували Літургії та виконували духовні хорові твори в церквах: колектив м. Тлумач – церква Святого Дмитрія (с. Добряни), м. Самбір – церква Святої Ольги і Володимира (м. Стрий), м. Дрогобич – церква Всіх Святих Українського народу (м. Стрий), м. Дніпропетровськ – церква Різдва Івана Хрестителя (м. Стрий), м. Івано-Франківськ – УГКЦ м. Моршин, Республіка Польща – Катедральний храм Успіння Пресвятої Богородиці, м. Кремець – Римо-католицький костел. Настоятелі церков, парафіяни запросили гостей на святкові обіди, де була можливість поспілкуватись, поділитись враженнями та обмінятися досвідом, звичайно, започаткувати дружній обмін і домовитись про подальші зустрічі.
Народний хор Кременецького РБК
          І ось найбільш хвилюючі моменти… хорові колективи випробують сцену, проводять репетиції, а глядачам уже в залі, на балконі тіснувато. Стрийщина вітала учасників фестивалю! Виступи хорових колективів глядацька аудиторія сприймала як витончена, вдячна.
Камерний хор "CANTEMUS"
 м. Івано-Франківськ
Молодіжний камерний хор "Контраст"
м. Дрогобич
Молодіжний хор "CКЕРЦО" м. Новий Сонч Республіка Польща
Народний аматорський хоровий колектив "ACSIOS"
 м. Тлумач
Народний камерний хор "GRATIA"
 м. Самбір
Хор Дніпропетровської консерваторії ім. М. І. Глінки
Різноманітна програма: від духовних творів східних та західних обрядів, кращих зразків творів української та хорової класики до сучасної хорової музики, обробок українських народних пісень, і так безконечно… адже кожен колектив немов консерваторія, національна кузня духовності, мистецтва.
«Боже Великий, Єдиний», цей духовний Гімн, який виконували всі колективи, учасники фестивалю, зазвучав як заклик, звернення до людей в Україні і поза її межами сущих, до всіх, кому дорога українська земля, її єдність, мир і спокій в батьківському краї. Міський будинок культури уже давно не чув такого потужного, об’єднаного хорового співу.
Гості фестивалю, художні колективи мали можливість поспілкуватись і в дружній обстановці, за круглим столом, за філіжанкою кави.
IV Міжнародний фестиваль хорової музики  «На Хвилях Стрия» поклав ще одну цеглину в підвалину розвитку хорової музики, єдності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар