Свято української книжки

Стартовою подією жовтня було Свято української  книжки, яке проходило  в районній дитячій бібліотеці.
Свято книжки – це комплекс заходів присвячених дитячій українській літературі, творам сучасних письменників, дитячим видавництвам, ілюстраторам книг. Це свято всіх хто вміє і любить читати.


  На заходи були запрошені юні читачі різних вікових груп, для яких були організовані тематичні полички та виставки, проводились обговорення книг, майстер–класи, літературні презентації. З екскурсією до бібліотеки завітали учні 3-4 та 5-6 класів Добрянської школи  разом з вчителями  Л. В. Киринчук, Г. В. Юхимовою, М. В. Зубрицким. Хоча діти  уже не вперше в бібліотеці, всі з захопленням оглядали бібліотеку, книги які були представлені на книжковій виставці  «Від книги до книги, від серця до серця»,  виставку малюнків та творчих робіт своїх ровесників, а в діалозі з бібліотекарями обговорювались різні теми сьогодення, діти розповідали про улюблених книжкових героїв, авторів відповідали на запитання літературної вікторини, відгадували загадки, декламували вірші, співали пісні. Учні відзначились своїми знаннями, ерудицією і життєвою позицією, ділились своїми мріями і додому поїхали з книгами які собі вибрали для читання.  

      20 жовтня в бібліотеці відбулося презентація книги «Героям слава» видавництва «Мамине сонечко». Це збірка розповідей для дітей про героїв фронту і тилу, які захищають нашу Батьківщину. Оповідання у цій книжці – художні твори, і хоча вони не зовсім збігаються у всіх деталях з реальними історіями, та в них завжди є повага до наших героїв і захоплення їхньою боротьбою.
    Сподіваємося, що Свято української книжки, яке було організовано в бібліотеці запам’ятається юним користувачам і сприятиме розвитку інтересу дітей до книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар