«Роль батька в сім’ї та суспільстві»


В  Стрийському районному народному домі проведено круглий стіл з нагоди відзначення Дня батька «Роль батька в сім’ї та суспільстві». Круглий стіл проведено з ініціативи Оксани Стасули – Голови благодійного фонду «Надія» та відділу культури.
На засідання були запрошені керівники району, Голова благодійного фонду «Добре серце», депутати Верховної Ради України різних скликань, депутати районної ради, керівники структурних підрозділів Стрийської РДА, що працюють із дітьми, молоддю, соціально незахищеними людьми, учасники бойових дій, керівник військової частини А2847 АТО, соціальні педагоги, учні ВПТУ-8, працівники культури, освіти, представники, волонтери 3-ої Сотні Майдану.
     Ведуча круглого столу Ольга Боднар запросила до слова о. Олега, синкела Стрийської Єпархії. Слова щирої молитви і слова побажань отця, його ставлення до ролі батька в сім’ї настановили всіх на доброзичливу розмову. До круглого столу була також підготовлена і тематична виставка «Таточку, татусю, ти мій оберіг». Тому і розмова вийшла відверта. З болем у душі говорила п. Оксана Стасула, Олександр Шміло, що проблем дуже багато, необхідні ліки, але вона щаслива, що в її організації такі відповідальні батьки, серце яких сповнене любов'ю до дітей, до жінки, турботою про родину.
 
  Коли слово взяв Микола Цимбала, батько 4 дітей, і розповів про терновий шлях спасіння свої найменшої донечки, напевно в душі кожного присутнього батька було запитання: «А чи зміг би так я?». Леся Буцерко, керівник управління соціального захисту населення, підготувала дуже гострий виступ, адже в її руках практично картина всіх соціально-незахищених сімей, але після виступу Андрія Висоцького, Голови громадської організації хворих на гемофілію, Миколи Цимбали, Назара Дубика, багатодітного батька, Богдана Земика, учасника бойових дій АТО, майора військової частини, Миколи Чигура, учасника бойових дій в АТО, батька загиблого Героя в зоні АТО Володимира Василевського, змінила суворі слова на слова подивування, людяності, духовності, милосердя, і слова подяки таким батькам.
     Юлія Курилишин, Світлана Зборовська, Степан Целюх, Зеновій Сиротюк підтримали цю думку, що змінюється відношення батьків до своїх Богом даних обов’язків і більшість батьків, як і їхні власні, не тільки виростили  їх в любові, а й благословили, створили умови для достойного життєвого шляху. У слові Леся Гнатишин надала слушні роз’яснення, щодо юридичного супроводу сучасної родини, прав і обов’язків батьків, закріплених законодавчо. 

На завершення круглого столу Марія Коваль, соціальний педагог ВПУ №8 м. Стрия зі своєю командою, учнями, не тільки поділились досвідом виховної роботи, подарували пісні для присутніх батьків, а й підготували соціальний ролик «Батько в українській родині». Після засідання учасники круглого столу оглянули тематичні виставки підготовлені працівниками центральної районної і дитячої бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар