Свято національної єдності

«Одягнімо, друже, вишиванки –
Наш чарівний український стрій
Не для когось, не для забаганки
А для себе, вірний друже мій»
Молитва, Майдан, Гімн, Герої Небесної Сотні, вишиванка – ці святі для кожного українця слова єднають нас в Єдиній Українській Родині, в єдиному помислі до миру, до збереження автентичності, до самобутності нації.
В цьому році День вишиванки співпада' із одним із найвеличніших духовних свят – Вознесіння Господнього. Працівники центральної районної бібліотеки розпочали День флешмобом – «Вишиванка – генетичний код нації», окрім демонстрування своїх вишиванок, присутні мали можливість почути історію свята національної єдності, який переріс у Всесвітній День вишиванки, адже українського цвіту є по всьому світу.
Продовжили своє духовне збагачення уже в Успенському храмі і біля статуї Матері Божої. Тут після молебню, який відправляли отці Успенської церкви на чолі із її настоятилем о. Мироном Гринишиним. Він поблагословив всіх прочан, які вдруге на свято Вознесіння проводять прощу до однієї із найстаріших, найвимоленіших пам’яток сакрального мистецтва – Добрівлянської церковці Воздвиження Чесного Хреста.
Саме в цьому святому місці зійшлися всі працівники культури, освіти, всі, хто мав бажання прилучитися до Прощі.

Немає коментарів:

Дописати коментар