Всеукраїнський тиждень дитячого читання «ЇЇ величність книга»

«Ми мріємо, щоб книга в пошані була
Хай книгу читають завжди дітвора»
Щорічно в березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, то ж минулий тиждень був насичений різноманітними літературними заходами. Книга, прочитана в дитинстві залишається в пам’яті на все життя, тому важливо з раннього віку залучити дітей до читання.
Розпочався Тиждень з загальнообласного дня читання у всіх бібліотеках району під назвою «Читаємо книги від Видавництва Старого Лева». Дітей зацікавили книги М. Савки «Казка про Старого Лева», Р. Скиби «Баламутики», Х. Лукащук «Казка про Майдан», С. Бачинського «Канікули в Артеку», книги Дж. Стронга, діти відповідали на запитання вікторини «Хто багато читає, той багато знає», на прикладах з біографій видатних людей прозвучали розповіді про значення читання книги в дитячі роки.
В РДБ цікаво проведено літературне знайомство з творчістю Лесі Вороніної, Всеволода Нестайка, Ліни Костенко, а також проведена зустріч з обдарованими дітьми «Поетичний автограф».

В бібліотеках с. Завадів та смт Дашава відбулися години пам’яті «Великий Син України» (до 200-ліття з дня народження М. Вербицького), літературний круїз «Сонячний класик» (до ювілею В. Нестайка), свято казки «Веселий казкар» (Г. – Х. Андерсену - 210).
В бібліотеках сіл П’ятничани, Загірне, Добряни проведено цикл заходів: літературний подіум «Веселка книжкових сторінок», літературні вітальні «Відлуння літературного слова» (до 85 р. від дня народження Л. Костенко), книжкові презентації «Письменники гарного настрою», «Книжковий букет письменників-ювілярів», «Казки мого дитинства».
Бібліотекар бібліотеки с. Братківці запросила користувачів на інформаційну карусель «Хочемо знати все про книги», майстер-клас «Писанковий світ», літературний огляд «Від книги до книги – від серця до серця», а бібліотекар с. Піщани  завітала до найменших читачів з бібліовізитами «Тарас Григорович Шевченко живе і промовляє».
         То ж нехай книжка завжди супроводжує дитину впродовж її життя, буде вірним другом і порадником.

Немає коментарів:

Дописати коментар