Міжнародний день дитячої книги

2 квітня світ відзначив 210-річницю від дня народження Г. К. Андерсена. «Приносити користь миру – це єдиний спосіб стати щасливим» – власне ці слова належать Г. Х. Андерсену. Автор численних казок, зокрема «Гидке каченя», «Снігова королева», «Принцеса на горошині» приніс світу не просто користь, а цілий казковий світ. Саме його твори стали символом дитинства багатьох дорослих, здобули велику  славу і не втрачають своєї значимості і по  цей час, їх дуже любить читати дітвора.
А ще 2 квітня з 1967 року є Міжнародним днем дитячої книги. З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей проведено літературне свято «Чарівник зі світу дитячих мрій». Читачі інсценізували уривки з творів автора-ювіляра, роздумували про що вони написали б, як би були дитячими письменниками.
В бібліотеках–філіях с.: Загірне, Дуліби, Сихів, Нежухів, Горішнє проведено літературний калейдоскоп «З книгою жити – з добром дружити», голосні читання «Великий Казкар», літературне свято «Весь світ через дитячу книгу», літературні презентації «Книжковий світ», дружні бесіди «У світі добра і любові».

Немає коментарів:

Дописати коментар