Дорогою до серця читача

«Слово має набути особливої сили, інакше воно не розтулить рабські уста, не зігріє охолонені душі, не запалить святим вогнем творчості, не стане духовним пастиром свого народу» – над реалізацією таких завдань працювали бібліотекарі району. Заходи до 200 – річчя від дня народження Тараса Шевченка розроблені так, щоб глибше зрозуміти сутність його поглядів бо він, як ніхто інший так глибоко усвідомлював значення слова «Шевченко усвідомлював свою пророчу місію воскресіння слова, і месіанську – призначення поста як виразника волі Господа. Наші бібліотекарі – це провідники ідей Великого Кобзаря, духовних велетів А.Шептицького, Й.Сліпого, що допомагають знайти дорогу до серця читача, вони – охоронці і обереги інтелектуального потенціалу читачів. Тому і заходи, які проводяться до ювілейних, пам’ятних дат, презентації книг, виставок, усних журналів, конференцій, літературних мандрівок, прем’єри книг та інші продумуються так тонко, щоб сформувати у читача інтерес до цієї теми, автора книги, бажання пізнати глибше розбудити небайдужість, як пише Л.Костенко «… аби хто – небудь мислію возросший до мене часом слух свій притулив».

Події, що всколехнули Революцію Гідності, геройський Чин Небесної сотні, розкрили нову суть українця – вільної людини, духовно очищеної, свідомого громадянина, що вважає своєю честю захистити рідну землю від лакеїв і чужинців, до чого закликав ще Великий Пророк.  Читачі приходили до висновків про правдивість слів Шевченка «… що не скоріше встане вільна нова Україна, аж «поетече сторінками у синє море кров ворожа» і що необхідно  «За правду стать, за правду згинуть». Така сьогодні кривава правда.
Тому  в цьому році в бібліотеках найбільше місце зайняла національно-патріотична, духовна тематика. Поза тим, бібліотекарі велику увагу приділили правовому, естетичному вихованню. Значне місце зайняла українознавча, краєзнавча, народознавча тематика і звичайно популяризували  літератури як класичну так і сучасну, дитячу, довідкову тощо.
Працюємо так, щоб як сказано на початку «Рідне слово, його святий вогонь покликав всіх до добрих благородних справ, до родинного тепла, до любові, до України і відповідальності  за нашу долю. Отож, напередодні Різдва Христового, Нового Року,  дякуємо  за Вашу працю, за те, що в теплих материнських долонях несете Рідне слово, Гомін давнини і сучасність, пам’ятаєте як Отче наш слова І.Огієнка «Про духовну зрілість  окремої особи, зрілість цілого народу, судять найперше з культури його літературної мови».

Немає коментарів:

Дописати коментар