Свято української книжки.

В Стрийській районній бібліотеці для дітей та бібліотеках філіях сіл району, вже традиційно, у другій половині жовтня  проходить Свято української книжки. Цьогоріч заходи будуть проходити з 12 по 21 жовтня.
 Готуючись до Свята, бібліотеки організовують книжкові виставки  української літератури для дітей, відкриті перегляди, тематичні полиці.
Нині, коли  гостро постає проблема збереження територіальної цілісності України,через драматичні події на сході,через російську агресію, нам ,бібліотекарям, необхідно допомогти читачам-дітям усвідомити себе громадянином-патріотом. І це має стати пріоритетом під час  проведення Свята української книжки. У такий буремний час з'являються новітні Герої, які стають прикладом для наслідування нашим читачам.  Хочеться, щоб діти виховувалися на їх прикладах, адже вони виконали свій святий обов'язок заради України, заради своєї родини.
 Свято  в бібліотеках розпочнеться з презентації книжки «Героям Слава!» - Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу видавництва «Мамине сонечко», це їх перша вісточка в Україні.  Книга «Героям Слава» надійшла до бібліотек за обласною Програмою поповнення фондів 2015 року.
«Ця книга – наш скромний внесок у вшанування героїв, які захищають нашу Батьківщину. І це – найменше з того, на що заслуговують наші герої. Звичайно, всі оповідання у цій книжці – художні твори. Тож вони не збігаються в усіх деталях з реальними історіями. Та в них завжди є повага до наших героїв і захоплення їхньою боротьбою. Сподіваємося, наших читачів захоплять героїчні розповіді. Адже вони розраховані на дітей від 5 до 13 років. Хоча книга, напевно, буде цікавою для читачів будь-якого віку!»
Отож, чекаємо Вас у наших бібліотеках! 

Немає коментарів:

Дописати коментар