«Свято книги і професійного таланту»


Наближаємось до одного з найдавніших свят – Дня бібліотекаря. Працівники бібліотек Стрийщини чисельно разом із своїми колегами по роботі прийшли на урочистості в глядацьку залу районного Народного дому, щоб поділитись і творчими доробками, і проблемами, а також послухати щирі добрі слова про таку дорогу для них професію. На свято завітали директори мистецьких сіл: Степан Целюх, Петро Шабан, Юрій Юник, керівники громадських організацій, партнери по роботі. На урочистості завітали також з вітальними словами та книжковими дарунками, грамотами, подяками заступник голови РДА Оксана Мелень, начальник відділу культури - Юлія Курилишин, помічник Народного депутата Андрія Кота, Галина Сенів, директор Університету 3-го віку, наш партнер Ольга Пилипів.
Сьогодні все більше і більше приходить усвідомлення, що Всеукраїнський День бібліотек - свято всіх громадян, рівних у праві користуватись бібліотеками, їх ресурсами та послугами, про те, що на бібліотеки та бібліотекаря покладена висока місія - інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях, відкривати шлях до книги - джерела споконвічної мудрості та знань. Все це ми змогли побачити, переглянувши мультимедійну презентацію, почути у святковому слові нашого керівника-директора РЦБС - Галини Цуцуп.
Присутні мали можливість пережити чи потішитись ще раз усім найкращим, що напрацьовано в бібліотеках, адже любов до професії - основа майстерності бібліотекаря. На святковому дійстві, яке супроводжувалось пісенними дарунками шанувальників книги і професії бібліотекаря-талановитими виконавцями української пісні - Степаном Целюхом, Олегом Пахаруком, Іваном Батьковим, створили атмосферу, щоб кожний присутній відчував, що Всеукраїнський день бібліотек - саме його свято. Завершилось свято у нашій самодіяльній Бібліотечній кав’ярні.
Пам’ятаймо, що "Бібліотекарі обрані Богами бути мостом духовним між віками!" Зі святом Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар