Історична студія «Родина Степана Бандери в історії Стрийщини» в центральній районній бібліотеці

«Неможливо зупинити визвольний рух, навіть ліквідувавши Провідника, поки ідеї продовжують жити в серцях послідовників…»
В центральній районній бібліотеці проведено історичну студію "Родина Степана Бандери в історії Стрийщини". На захід запросили наукову працівницю краєзнавчого музею «Верховина», краєзнавця, дослідницю життєвого шляху та національно-визвольної боротьби родини Бандерів-Зеновію Ханас. Найбільшу увагу приділили оточенню, в якому проходило дитинство, юність, становлення Степана Бандери як Провідника ОУН, як Провідника і Символа Української нації. Слухачі мали можливість поринути в шкільне, гімназійне життя (тепер сучасна школа-гімназія № 7 м. Стрия, 34-го ВПТУ) та студентське життя Степана Бандери. Зачитані уривки з книги Г. Дем’яна, М. Посівнича, а також з праці «Перспективи Української революції», «Родина Бандерів», «Мої життєписні дані»» та записані спогади мешканців передмістя Стрия-Ланів.

Пані Зеновія запросила всіх на екскурсію в музей-садибу Родини Бандерів. Змістовним цікавим доповненням до студії став виступ начальника відділу культури Юлії Курилишин, яка пригадала про зустрічі з дослідником історії України періоду Другої Світової війни, автором праці «Україна і Німеччина у Другій Світовій війні», в якій висвітлено одне з найважливіших подій – Проголошення Акту Незалежності України і ролі ОУН та Степана Бандери в долі українського народу.
Хочеться на завершення сказати такими словами : «Україно! Ти будеш жити, як будеш родити таких синів, як Степан Бандера!».

Немає коментарів:

Дописати коментар