Історичний екскурс «Визначні дати вересня місяця»

Бібліотека – культурно-просвітницький центр, що не тільки є хранителем книг, мудрості поколінь, але, пристосувавшись до сучасних умов, стала осередком спілкування для різних груп користувачів.
Одним із напрямків роботи стало бібліотечне обслуговування людей з обмеженими можливостями згідно складеної програми «Милосердя і книга». Цього разу в УТОСі працівники центральної районної бібліотеки провели історичний екскурс, щоб згадати пам’ятні дати вересня, пов’язані з подіями у нашій державі та рідного краю.
Постать Зеновія Красівського тісно пов’язана зі Стрийщиною. У ці дні ми вшановуємо пам’ять керівника Крайового Проводу ОУН, багатолітнього в’язня совєтських концтаборів, поета і мислителя, що пожертвував своїм життям заради наближення незалежності України. Цікаві факти біографії, поетичні рядки автора, спогади сучасників зацікавили присутніх.
Наступною сторінкою огляду стала розповідь про трагедію Бабиного Яру. Висвітлені факти змусили проникнути в історію цього пекла на землі. Разом з євреями тут загинули українська інтелігенція, військовослужбовці, полонені, цигани. Масштабну трагедію неможливо виміряти сухою статистикою, і дуже важливо за кожною цифрою побачити людське життя, яке було поставлено під кулеметну чергу.
Історія нашого народу має багато сторінок, що принесли випробування на долі наших співвітчизників. Операція «Вісла» - одна з них. Насильницьке виселення українців із їхніх правічних земель – ще одне випробування вільно любивому українському духу. Польський комуністичний уряд прагнув знищити українське революційне підпілля і ліквідувати українську національну меншість як український народ, вигнавши їх з рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар