Липнева зустріч з членами товариства УТОС


Сьогодні члени товариства УТОС мали змогу перегорнути сторінки історичного календаря липня. Бібліотекарі районної книгозбірні щомісячно розповідають про важливі події року, визначних людей нашої держави і краю.
Присутні мали можливість ознайомитись з драматичною історією українського письменника Василя Барки. Його ім’я і твори були під багатолітньою забороною радянської держави. Випробування на українській землі, жахіття голодомору, побачене на власні очі, полон, табір, поневіряння на чужині – віхи життя письменника, який перебуваючи згодом в діаспорі, все життя писав українською мовою. Його роман «Жовтий князь» - перший в українській літературі великий прозовий твір, присвячений трагедії 1932-1933рр. Ця книга заснована на спогадах тих, хто пережив владарювання Жовтого князя – Голоду.
В ці дні ми відзначаємо велику подію – 1030 річницю Хрещення Київської Русі. Свято, яке духовно об'єднало українців, живить нашу віру в мир та добро на нашій землі. День Хрещення Русі підкреслює спадкоємність тисячолітньої історії України. Це свято всіх громадян, незалежно від їхніх релігійних поглядів. Воно об»єднує всіх нас. Віра завжди була для нашого народу життєдайною силою. Саме тому актуально звучать і сьогодні слова Київського князя Володимира, вимовлені під час хрещення народу: «Боже Великий, що сотворив небо і землю! Поглянь на нові її люди свої! Дай же їм, Господи, узнати Тебе, істинного Бога, як ото узнали землі християнськії, і утверди в них віру правдиву і незмінною. А мені поможи, Господи, проти врага – диявола, щоб, надіючись на тебе і на твою силу, одолів я підступи його!».

Немає коментарів:

Дописати коментар