Нарада працівників бібліотек: «Іноваційні форми роботи бібліотек. Особливості роботи бібліотек в літній період»

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.      Наближаються літні канікули, а це означає, що турбот у бібліотекарів стане набагато більше, особливо із шкільною аудиторією,адже на школяриків чекають цілі списки як рекомендованої програмованої так і поза нею, літератури. Тому більшу частину наради директор РЦБС присвятила роботі із учнівською, студентською читацькою аудиторією, як поставити роботу,щоби, по можливості, забезпечити запити тієї вимогливої, допитливої аудиторії. Відповідно до наказу змінено розпорядок роботи, заплановані інформаційно-пізнавальні заходи, огляди творчості улюблених авторів, які допоможуть заглибитись у зміст твору,виокремити улюблені вислови, цитати.Звичайно, чільне місце зайняло питання профілактичної роботи щодо безпечної життєдіяльності користувачів бібліотеки, посилення правового виховання.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.    Але й літо,то і час мандрівок і відпочинку,а ще й відзначення Дня захисту дітей, тому і відпочинковий проект «Літо,книга. Читай і відпочивай»- продовжила Галина Василівна, насичений різноманітними пізнавальними розвагами, а Арт-фестиваль «Світ відкритий для дитини», що проходитиме на базі установ культури в с. Добряни буде чудовим доповненням для загального розвитку, тут включені заняття і психологів,і туризму, і спортивні,і розважальні. А для всіх вікових категорій і народознавчі заходи,і майстер-класи,ще багато інших розваг… 
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
     Продовжила нараду керівник з короткого аналізу,що вдалось зробити за цей місяць, назвала тих бібліотекарів, які успішно справляються з таким важливим питанням, як аналізування використання відділів фонду бібліотек, подякувала працівникам Дашавської бібліотеки за активну участь у підготовці і проведенню Етно-фестивалю гостинності на базі НД смт. Дашаваі, за вмілу презентацію роботи бібліотеки під час підготовки та відзначення 50-річного ювілею музичної школи ім.. Філарета Колесси, адже учні школи-це однозначно, активні ініціативні читачі. Подякувала також за участь працівників бібліотек в урочистій ході у Львові з нагоди Дня Героїв.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.    Керівник означила завдання по підготовці семінару на базі Миртюківської бібліотеки за участю науковців, методистів ЛОНБ та управлінців Департаменту,звернула особливу увагу на ведення облікової документації. Для більш детального аналізу щодо обліку книжкового фонду, про нові вимоги у зв»язку з переходом на УДК керівник запросила Ірину Форостину та спеціалістів відділу комплектування. 
     Світлана Зборовська поділилась враженнями від перших днів роботи інноваційного профорієнтаційного проекту шкільної молоді «ПрофіКемп», в якому ЦРБ є соціальним партнером.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар